ISW: Руснаците пратиха още войски в Бахмут, но пак циклят

OFFNews 28 април 2023 в 13:23 6141 7

Бахмут
Бойци от ВСУ край Бахмут.

През последните няколко дни руските окупатори не са постигнали никакъв напредък в Бахмут и околностите му.

Това се посочва в нов доклад на Института за изследване на войната (ISW). Както отбелязват анализаторите, ВСУ успешно са отблъснали руските атаки в районите Орехово, Богдановка и Иванивское край Бахмут.

В същото време Институтът опроверга руските твърдения, че са достигнали главния изхода на Бахмут откъм Хромово и са прекъснали основния, но не и последния украински логистичен маршрут към града.

"ISW не може да потвърди това твърдение", подчертават анализаторите.

Институтът отбеляза, че руските окупатори може да са прехвърлили части от Източния военен окръг, за да подсилят ЧВК "Вагнер" в боевете за Бахмут.

Анализаторите посочват, че руската 305-а артилерийска бригада (5-та обединена армия на Източния военен окръг) действа на това направление от един месец, което бе първото сведение за присъствието на части от Източния военен окръг край Бахмут.

"Подразделенията на 5-та комбинирана армия на въоръжените сили наскоро действаха по протежение на фронтовата линия в Запорожка област, докато други части на зточния военен окръг претърпяха тежки загуби край Угледар в западната част на Донецка област", обясняват анализаторите.

В Бахмут се водят ожесточени боеве от месец насам. Въпреки факта, че врагът е хвърлил всички сили за превземането на града, до момента не успява, а украинските въоръжени сили нанасят тежки загуби на руснаците.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1273

    8

    Johnny B Goode

    28.04 2023 в 21:32

    Райграса, ама много си зелен, бе.

    -1845

    7

    ob1

    28.04 2023 в 20:04

    РуZкото мекере райграс, тия тъпотии ги пишете вече 10 (ДЕСЕТ) месеца!
    За орките не знам какво значение имат останките от градчето, за ВСУ имат доколкото могат да се използват за примамка на тъпоумните нацисти в мелачката. Знаеш къде да идеш, нали?

    2005

    6

    Райграс

    28.04 2023 в 19:06

    Бахмут е от огромно стратегическо значение както за руските, така и за украинските сили . Ако руснаците превземат града ще могат да напреднат във вътрешността на Украйна към Славянск и Краматорск . Тогава те ще поемат контрола над важни пътни артерии, ще пресекат пътя на украинските войски и ще усложнят много отбраната . Освен това падането на Бахмут ще отслаби духа на украинските войски и ще събуди съмнения относно техните способности.Германският полковник Ралф Тиле и бивш член на екипа на главнокомандващия на НАТО смята, че украинската страна има малки шансовете за победа в Бахмут . Русия разполага с множество бронирани автомобили, танкове, артилерия и изтребители", казва експертът. А украинските сили трябва да чакат военните помощи да пристигнат от Запад.

    -1845

    4

    ob1

    28.04 2023 в 16:25

    Абе как така циклят, според вовата и ордера орките превзеха Бахмут още преди три дни... за осемнайсети път... от 10 месеца насам. Нали така, мурзилки? :)

    145

    3

    Джендо Джедев

    28.04 2023 в 16:17

    Орките в тоя Бахмут ще останат без аскер за останалите операции. Почвам да си мисля, че украинците доста хитро ги прилъгаха там.

    12407

    2

    Bad Horse

    28.04 2023 в 14:35

    Първо, обикновените войници не искат да вървят смело напред в месомелачката на подготвена отбрана с мини, дронове, артилерия... Затова докладват по 4 щурма на ден и си седят в окопите.

    Второ, елитните вийници и те попривършиха: морска пехота, десантчици, спецназ... Толкова са им разводнени редиците и попълнени с мобики, че не се различават особено от обикновените войски. Затова, докладват по 4 щурма на ден и си стоят в окопите.

    А на Пригожин камикадзетата съвсем свършиха. Те атакуваха по 4 пъти на ден и печелеха по 10 метра всеки път. Но каквото беше, беше, няма повече...

    2550

    1

    alfakentavur

    28.04 2023 в 14:26

    "Специалната" военна осерация върви по план. Както винаги от 430 дни насам.
     
    X

    Историите на Иво Иванов