ISW: Командващият десантните войски на Русия уволнен заради големите загуби в Украйна

OFFNews 18 юни 2022 в 14:07 7205 3

Генерал Андрей Сердюков

Снимка Репортер

Генерал Андрей Сердюков

Кремъл е уволнил командирът на руските Военно-десантни войски генерал-полковник Андрей Сердюков, съобщи базираният в САЩ мозъчен тръст ISW (Институт за изследване на войната).

Според изявление на говорителя на военно-гражданската администрация на Одеска област Сергей Братчук на мястото на Сердюков е назначен досегашния началник-щаб на Централния военен окръг генерал-полковник Михаил Теплински. Заместник-командир на ВДВ генерал-лейтенант Анатолий Концевой е назначен за първи заместник-началник на щаба на ВДВ.

ISW посочва, че засега не може да потвърди от независими източници кадровите смени в руската армия нито точната роля на Сердюков във войната в Украйна, но отбелязва, че ако освобождаването е факт, то биха означавали, че генералът е посочен като отговорен за лошото представяне и големия брой жертви сред военнослужещите от руските ВДВ в Украйна, особено в операциите в района на Киев.

Продължаващите уволнения и вътрешните чистки на висши руски офицери вероятно допълнително ще влошат командните способности и доверието на руските офицери, счита американският аналитичен тръст.

Генерал-полковник Андрей Сердюков командваше през 2014 година анексирането на Крим, а по-късно от април до септември 2019 година оглавяваше руската военна групировка в Сирия. През януари т. Г. Командваше контингента на Организацията на договора за колективна сигурност, въведен на територията на Казахстан за потушаване на антиправителствените бунтове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

440

3

Pietro

18.06 2022 в 21:20

Уволнили са го и се отървал от украински снайперски куршум. трябва да благославя Путкин.

10298

2

AntiZ

18.06 2022 в 21:02

Тоя боклук на снимката да черпи, че е останал жив ( за сега)!

210

1

Merc

18.06 2022 в 15:36

Тия ги избиха като кучета благодарение на таварищ Путлер и Шойгу. Сега нямат нито ВДВ , нито морска пехота , нито спецназ.
Само новобранци , нещастни бивши затворници и кадировските Тик Ток звезди.