ISW: Часов Яр може да падне заради недостига на ПВО

OFFNews 12 април 2024 в 09:51 3737 4

ПВО
Заради недостига на системи за противовъздушна отбрана руските окупатори увеличат бомбардировките по фронтовите райони.

Заради недостига на системи за противовъздушна отбрана руските окупатори увеличат бомбардировките по фронтовите райони. Това може да се превърне в решаващ фактор за превземането на град Часов Яр в Донецка област.

Това съобщава Институтът за изследване на войната (ISW), като се позовава на интервюто на министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба пред The Washington Post. Външният министър още веднъж подчерта необходимостта ВСУ да получи повече зенитно-ракетни комплекси "Пейтриът", които да защитават населените места и фронтовите територии от балистични ракети и по-специално от аеробалистични ракети "Кинжал".

Според анализаторите руските удари са принудили Киев да вземе трудно решение да избират дали да защитават с ПВО големите градове в тила или районите на фронтовата линия.

Руската федерация използва деградиралия чадър за противовъздушна отбрана на Украйна в опит да унищожи енергийната мрежа и да ограничи отбранителния промишлен потенциал на Украйна. По този начин нейната армия използва възможността си да нанася въздушни удари по предните позиции на ВСУ, за да печели бавно, но сигурно победи.

"ISW продължава да оценява, че слабото и непостоянно покритие на противовъздушната отбрана по протежение на фронтовата линия е допринесло за засилване на руските удари с управляеми и неуправляеми авиобомби, които руските сили тактически използваха при превземането на Авдеевка в средата на февруари 2024 г. и които изглежда отново се използват по време на настоящите настъпателни операции край град Часов Яр", добавя Институтът.

В началото на март британското разузнаване съобщи, че окупаторите искат да поемат контрола над Часов Яр. Те нанасят тежки удари с планиращи бомби по украинските позиции, за да си осигурят по-нататъшно напредване към града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

4

Far Rider

12.04 2024 в 16:07

Както и да въртим и да го сучим по килифаревскис: НАТО< ЕС И САЩ показаха, че не могат да защитят никого. Докато се наумуват орките ще са пред Райхстага отново.

345

3

Джендо Джедев

12.04 2024 в 13:32

nms,

не САЩ, а голяма част от републиканците. Начело с палячото Тръмп.

-690

2

nms

12.04 2024 в 13:22

Сащанците чисто и просто си ги изоставиха да ги убиват рашистите, това е положението.
И това ще е обеца на ухото на много други държави дръзнали да защитават свободата си с оръжия
Вече се промъкват мнения че сащанците напълно нарочно забавиха снабдяването , за да може рашистите да се укрепят, "гарван гарвану око не вади"

345

1

Джендо Джедев

12.04 2024 в 12:15

Моркова и републиканците в Конгреса харесват това!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки