История като библейския разказ за Мойсей: новозеландски рибар спаси бебе, плаващо в океана

OFFNews Последна промяна на 05 ноември 2018 в 12:57 3227 0

Снимка https://www.nzherald.co.nz

Спасителят Гъс и съпругата му Сю

История, подобна на библейския разказ за спасяването на новородения Мойсей се случи в Нова Зеландия. Рибар спаси бебе, плаващо в океана, а случилото се бе описано като "чудо".

Гъс Хът ловял риба на плаж на Северния остров, когато мернал малка фигура, плаваща във водата. Първо помислил, че е кукла, но не след дълго надал вик - оказало се момченце.

18-месечното дете се изплъзнало от палатката на родителите си и се озовало в океана.

"Помислих го за кукла. Дори когато го достигнах и сграбчих за ръката, продължавах да си мисля, че е кукла", казва Хът пред NZ Herald, цитиран от Би Би Си.

"Лицето му беше като от порцелан с полепналата по него мокра коса, но тогава той изписука слабо и си казах: "О, Боже, това е бебе и то е живо!".

Случката се разиграла на 26 октомври сутринта. Обикновено Хът ловял риба на друго място, но този път решил да отиде 100-ина метра вляво. Това спасило живота на детето. След като проверил рибарските си мрежи, той забелязал плаващото момченце във водата.

"Той се движеше бързо, ако бях отишъл минута по-късно, нямаше да го видя", споделя мъжът. Увил го в кърпи, за да го стопли и се върнал при съпругата си Сю - семейният им кемпер бил на къмпинг наблизо. Там имало само едно семейство с бебе и Сю отишла да ги открие. Междувременно информирала персонала в къмпинга и Спешна помощ.

Оказало се, че бебето се измъкнало от палатката им, като отворило ципа, изпълзяло навън и се озовало във водата.

"Беше шок за всички.... Можеше да се случи много трагичен инцидент", казва бащата и определя случилото се като "чудо".

От полицията, отзовала се на сигнала, потвърждават пред Би Би Си, че бебето вече е добре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови