Истина е: ВСУ са свалили руския Кинжал със система Пейтриът

OFFNews 06 май 2023 в 10:27 8357 7

МиГ-31К
МиГ-31К с ракета Кинжал.

Командващият ВВС на Въоръжените сили на Украйна Николай Олешчук официално потвърди, че "по време на нощна атака на 4 април украинските военни за първи път са успели да свалят вражеска ракета "Кинжал".

"Поздравявам украинския народ с това историческо събитие! Да, ние свалихме "безаналоговата" ракета "Кинжал"", отбеляза той.

По думите на Олешчук ракетата "Кинжал" е била свалена от комплекс "Пейтриът".

"Това се случи по време на нощна атака на 4 май в небето на Киевска област. Ракетата Х-47 е била изстреляна от МиГ-31К от руска територия", добави командирът.

Той също така призова украинците "да не бягат пред баща си в ада" и да не оповестяват информация, от която може да се възползва врагът.

"Ние непременно ще съобщим какво, къде, с какво и кога е било свалено, но когато е времето за това", добави Олешчук.

Преди ден специализирането военно издание Defense Express публикува снимки на свалената ракета над Киев през нощта на 4 май. Визуално тя е максимално идентична с Х-47 "Кинжал", която Руската федерация определя като хиперзвукова.

Медията обяви, че руската ракета "Кинжал" е била свалена в небето над Киев през нощта на 3 срещу 4 май. Прехващането на боеприпаса е станало около 2:40 ч. сутринта. В следобедните часове на 4 май Киевската градска военна администрация заяви, че освен камикадзе дроновете Шахед е имало и ракети, "вероятно балистични".

Източници на Defense Express са предали на изданието снимки на останките от свалената ракета. Визуално обтекателят на носа е максимално подобен на руската хиперзвукова ракета Х-47. Авторите сравняват останките с крилатата ракета Х-22 или балистичната ракета "Искандер". Х-22 има овална носова част, докато "Искандер" е с по-дебела носова част.

Снимките показват и мястото, където е попаднала ракетата. Дебелината на Кинжалите е доста голяма, защото снарядът трябва да издържи на високата температура, която се получава при ускоряването му до хиперзвукова скорост. Въпреки това прихващането е било ефективно, защото бойната глава е била унищожена във въздуха. Това обяснява силната експлозия, която събуди Киев през нощта на 4 май.

Според специализираната медия, ако ВСУ е успяла да прехване "Кинжал", то той е хиперзвуков "само наужким". Бойната глава наистина достига хиперзвукова скорост, но не е способна да я поддържа през целия полет. По време на захода скоростта е много висока, но не и хиперзвукова, а освен това траекторията е същата като на балистична ракета - всъщност вертикално пикиране в целта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

6

ob1

06.05 2023 в 18:02

Пълни глупости, питайте вовката. Ей сега ще постне едно линкче да видите вие :)

2073

5

Johnny B Goode

06.05 2023 в 15:23

Абе тия гадни укри с Петриътите не четат ли вестници и не гледат ли руска телевизия? Не знаят ли, че тези ракети са безаналогови, летят на зиг-заг, могат да обиколят 3 пъти земята и не могат да се свалят?

Май някой в Раша пак е прибрал кинтите за разработка на супер оръжие за вожда и му е пробутал менте.
Deja vu, както казват квебекчаните.

1005

4

Чичо Джо

06.05 2023 в 15:05

И какво се оказа накрая? Ракетна система от 80те години свали безаналоговия носител на ядрена бойна глава!
Рашките отново показаха на какво е способна "могучая"
ПутлЪо ще яде дебелия скоро ми се струва!

22548

3

dolivo

06.05 2023 в 12:28

"наужким" беше важна дума да се види.

1005

2

eagle60

06.05 2023 в 11:58

браво!

870

1

Constanza

06.05 2023 в 11:29

Ха. Ха. Ха.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика