Испанският крал поведе шествието срещу терора. 1/2 милион души скандират: Не ме е страх!

OFFNews 26 август 2017 в 21:25 8097 5

Крал Фелипе Шести поведе стотици хиляди в шествие срещу тероризма днес. Седмица след терора, отнел живота на 15 души и ранил над 120 в испански градове, политиците и обикновените граждани застанаха редом един до друг, за да кажат: "Не ме е страх".

Шествието се провежда в Барселона - градът, където бе извършено най-кръвопролитното нападение. Според испански медии в него участват половин милион души.

Най-отпред е огромен бандерол с надпис "No tinc por" ("Не ме е страх" на каталунски), а първите редици зад него са хората, които първи поеха жертвите на атентатите: полицаи, пожарникари в униформи, лекари в бели престилки, таксиметрови шофьори, жители на квартала около "Рамблас", продавачи и собственици на магазини и заведения в района.

Кралят е няколко редици след челния бандерол, а присъствието му е нещо изключително. Това е първото участие на испански монарх в демонстрация от възстановяването на монархията през 1975 година.

Редом до него вървят премиерът консерватор Мариано Рахой и много политици: министри, регионални председатели, партийни ръководители.

Хората скандират, а някои носят лозунги. "Най-добрият отговор е мирът", "Не на ислямофобията" са два от надписите. Мнозина веят каталунски знамена.

Шествието продължава повече от два часа, а много испански медии излъчват на живо.

Подобни демонстрации са организирани в други градове в страната - в Мадрид, Валенсия и Виго.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12359

3

kibrito

27.08 2017 в 10:13

С шествия няма да стане. С противодействие ще стане. Целта на терористите е да всяват страх, занчи противодействието трябва да е такова, че самите тях да ги е страх да си помислят да правят такива неща - отнемане на имуществото на всичките им роднини, отнемане на гражданството им, паспортите и изселването в страните от които са дошли. Пред възможността да върнат любимите им хора в миризливия арабски свят без пари и бъдеще, ще се замислят преди да повярват на поредния малоумник, който им промива мозъците.

25665

2

Victimized

27.08 2017 в 01:12

"Абе не ги е страх ама тероризма стана идеален повод законно да следят всички."

Да, абсолютно случайно .....