Испанският крал и датската кралица хванаха ковид

OFFNews 09 февруари 2022 в 15:58 1249 0

Снимка Getty Images

Испанският крал Фелипе VI и датската кралица Маргрете II са с коронавирус, съобщи БНР.

В сряда испанският крал Фелипе VI е дал положителна проба за коронавирус, след като е проявил леки симптоми през нощта и ще остане в изолация за седем дни, се казва в изявление на кралския дворец. 

"Общото здравословно състояние на Негово Величество е добро и той ще продължи институционалните си дейности от резиденцията си", се казва в съобщението, като се добавя, че кралица Летисия и дъщеря им принцеса София не са проявили симптоми.

С положителна проба е и датската кралица Маргрете II, която има леки симптоми, се казва в изявление на кралския двор от сряда.  81-годишната кралиця е получила трета доза ваксина през ноември.

Тя е отменила планираната си зимна ваканция в Норвегия, която трябваше да започне в сряда, и се е изолирала в крило на двореца "Амалиенборг" в центъра на Копенхаген, в съответствие с действащите здравни препоръки, съобщи „Гардиън“.

Въпреки че миналата седмица бяха отменени всички вътрешни COVID ограничения, датските власти все още препоръчват пациентите да се изолират за най-малко четири дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови