Испания конфискува имоти на руски депутат от Думата

Неприятно е, но не е толкова важно. В Москва тези апартаменти струват повече, коментира близкият до Путин Аркадий Пономарьов

OFFNews 05 май 2022 в 10:35 1469 2

Испанските власти са запорирали три имота на руския депутат в Държавната дума и член на партията на Владимир Путин „Единна Русия“ - Аркадий Пономарьов. Той е един от седемте руски бизнесмени и политици с имоти в Испания, които са санкционирани от ЕС заради връзките им с Кремъл, съобщи БНР.

Пономарьов (66 г.) притежава една от най-големите компании за производство на млечни продукти в Русия и е близък до президента Путин. През миналата година е декларирал лична печалба от близо 200 млн. евро.

В района на Аликанте има три големи апартамента, в които по неговите думи не е ходил от 2 г. През февруари 2022 г. Пономарьов заяви пред руски медии, че окачва испанските власти да конфискуват имотите му, но ако трябва да подкрепи президента Путин за Украйна, пак ще го направи. По-късно гласува за признаването на независимостта на самопровъзгласилите се републики Донецк и Луганск.

Пред руски медии Пономарьов казва, че конфискацията на недвижимото му имущество в Испания му е неприятна, но не е толкова важна за него, тъй като същите тези апартаменти в Москва биха стрували много повече.

"Това не е жизненоважен въпрос за мен. Почти същото е като да ми се счупи колата, срамно е, но какво от това?", коментира той.

Испанските медии уточняват, че в района на Аликанте официално са регистрирани над 25 00 руснаци, постоянно живеещи там. Тя е втората провинция след Каталуния с най-много конфискувани руски имоти.

В Жирона са запорирани 11, 8 от които са на доведената дъщеря на Сергей Чемезов, член на Висшия съвет на „Единна Русия“ и директор на руската държавна корпорация за въоръжение „Ростех“.

В района на Аликанте имоти имат и дъщерите на бившия руски президент Михаил Горбачов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

2

редовно четящ

05.05 2022 в 11:07

Всички путински патриоти с имоти във вражеския запад и пари във вражеските банки!

10298

1

AntiZ

05.05 2022 в 11:01

"Гроздето е кисело!", Каза Аркадий като разбра, че е олекнал откъм имоти на Запад.
 
X

Подкастът на OFFNews