Ислямист, близък до Ердоган: Да дойде шериатът!

OFFNews 05 февруари 2019 в 07:07 6578 5

Известният с близостта си до турския президент Реджеп Ердоган турски ислямист Кадир Мъсъроглу, който често е критикуван заради нападките и обидите си срещу основателя на републиката Мустафа Кемал Ататюрк, заяви, че ако поддръжниците на управляващата Партия на справедливостта и развитието не отидат до урните (на 31 март в Турция предстоят местни избори), то тогава „гласовете ще отидат за партията на неверниците, тоест Републиканската народна партия“, съобщава obzornews.bg.

„Нека да дойде шериатът, пък ако ще Турция да потъне!“, възкликна още Кадир Мъсъроглу.

По време на беседа със своите последователи в неговия орден, Мъсъроглу заяви, че е необходимо още малко време, за да дойде шериатът в Турция.

„Нека да дойде шериатът, пък ако ще Турция да потъне, аз съм съгласен. Едно е да умреш като неверник, друго е да умреш под гнет, но като вярващ“, заяви Мъсъроглу и допълни: „Затова нека да дойде ислямът (шериатът). Казват, че тогава Турция ще потъне… Добре, но дори да приема, че е така, аз съм съгласен. Вие може и да не сте съгласни. Задължение на мюсюлманите е да гласуват за онзи, който е по-близък до исляма.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

05.02 2019 в 14:09

Да друго е при евангелистите-нео-консерватори-зионисти дето вярвят във възстановяването на третия израелски храм и идването на еврейския Месия, които по случайност управляват вмомента в САЩ.
Както е писано преди много време, следващата световна война ще е главно заради религиозни противоречия.