Ислямист, близък до Ердоган: Да дойде шериатът!

Последна промяна на 05 февруари 2019 в 07:07 4873 5

Известният с близостта си до турския президент Реджеп Ердоган турски ислямист Кадир Мъсъроглу, който често е критикуван заради нападките и обидите си срещу основателя на републиката Мустафа Кемал Ататюрк, заяви, че ако поддръжниците на управляващата Партия на справедливостта и развитието не отидат до урните (на 31 март в Турция предстоят местни избори), то тогава „гласовете ще отидат за партията на неверниците, тоест Републиканската народна партия“, съобщава obzornews.bg.

„Нека да дойде шериатът, пък ако ще Турция да потъне!“, възкликна още Кадир Мъсъроглу.

По време на беседа със своите последователи в неговия орден, Мъсъроглу заяви, че е необходимо още малко време, за да дойде шериатът в Турция.

„Нека да дойде шериатът, пък ако ще Турция да потъне, аз съм съгласен. Едно е да умреш като неверник, друго е да умреш под гнет, но като вярващ“, заяви Мъсъроглу и допълни: „Затова нека да дойде ислямът (шериатът). Казват, че тогава Турция ще потъне… Добре, но дори да приема, че е така, аз съм съгласен. Вие може и да не сте съгласни. Задължение на мюсюлманите е да гласуват за онзи, който е по-близък до исляма.“

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

369

5

Грешка, долният ми пост е за друга тема.

369

4

Абе да, ама 4-те милиона емигранти са за година-две. А нашите два - за 30. Пък и повечето духнаха още преди Тиквата да дойде на власт. Не че го защитавам, де... Та разликата е потресаваща, няма място за сравнение.

369

3

Хаха! Хората в нормалните страни си гледат живота и работата и не им пука много-много за религия. Виж, в разни полу-феодални дупки и сред поддръжниците им религията е доста на почит - един обещава рай, друг иска да има шариат, на трети му се привиждат еврейски месии... Смехория, общо-взето!

14828

2

Victimized

05.02 2019 в 14:09

Да друго е при евангелистите-нео-консерватори-зионисти дето вярвят във възстановяването на третия израелски храм и идването на еврейския Месия, които по случайност управляват вмомента в САЩ.
Както е писано преди много време, следващата световна война ще е главно заради религиозни противоречия.

369

1

Нали скоро и Путин омайваше крепостниците си, че щели да отидат в рая като мъченици... Не е за чудене, че с Ердоган се гледат влюбено. :D