Искат нов стандарт за пилотите: Ще докладват на всеки 15 минути от полета

OFFNews 07 януари 2015 в 12:14 2801 2

Международната организация за гражданска авиация предлага нов стандарт, в съответствие с който всички пилоти от гражданската авиация да докладват на всеки 15 минути за местоположението на самолетите.

Идеята идва след като през последната година имаше няколко инцидента, свързани с изчезване на самолети от радарите като например малайзийският полет MH370, който в началото на март изпълняваше полет от Куала Лумпур за Пекин с 227 пътници и 12-членен екипаж на борда и все още не е открит.

Както съобщава Bloomberg.com, цитирайки директора по комуникациите на организацията Антъни Филбин, обсъждането на това предложение ще се проведе на конференция в Монреал през февруари.

Според него, ако членовете на организацията приемат новия стандарт, той може да бъде въведен много скоро, тъй като не се нуждае от нови технологии. Филбин определи предложената схема като "основополагащ стандарт за
проследяване на полета."

Миналият месец при катастрофата на самолет на AirAsia в Яванско море, за разлика от MH370, пилотът е имал радио контакт със земята и полетът е бил следен с радар.

Въпреки това, трудности са се появили при работата на следователите след катастрофата, на които е отнело няколко дни да определят точно местонахождение и да намерят всички плаващи отломки от самолета.

ТАСС съобщи, че AirAsia ще изплати на роднините на загиналите по 99,4 хиляди долара обезщетение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!