Интерпол засече 2,2 млрд. долара от незаконни залози по време на Световното

ОFFNews 20 юли 2014 в 21:47 5051 0

Нелегални залагания, направени по време на световното, за 2,2 милиарда щатски долара, бяха засечени в Азия, съобщи "Интерпол" на официалната си страница.

По време на 6-седмична операция служители на реда от Китай, Хонг Конг, Макао, Малайзия, Сингапур и Виетнам са извършили над 1000 акции срещу нелегални букмейкърски пунктове. Засечени са незаконни залагания за 2,2 млрд. долара. 

Полицаите са арестували 8400 души, конфискувани са почти 40 млн. щатски долара и са затворени 3400 нелегални букмейкърски пункта.

Само при последната операция са арестувани 1400 души и са конфискувани 12 млн. долара.

Сумата от направените нелегални залози е 14 пъти по-голяма в сравнение със засечените от международната организация 155 млн. долара по време на предходния мондиал в Южна Африка през 2010 г.

Нелегалните залагания генерират огромни печалби за организираната престъпност, която често е свързана с корупция, трафик на хора и пране на пари, обясни Жан-Мишел Лубутен, директор на полицейските служби в "Интерпол".

Това е сериозен удар срещу организираната престъпност в района, която често използва печалбите от нелегалните залози, за да финансира други свои незаконни дейности, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews