Инцидент в Уисконсин: Пътници на увеселително влакче висяха с главата надолу в продължение на часове

OFFNews 05 юли 2023 в 10:58 1489 0

инцидент

Снимка Скрийншот

Инцидент с увеселително влакче

Осем пътници висяха надол с главата след повреда на увеселително влакче в американския щат Уисконсин, съобщи Global news.

Потърпевшите са били гости на кънтри фестивал в Крандън и са се спасили от падане, благодарение на предпазните колани, с които са били закопчани.

Според публикувани в социалните мрежи видеа пътниците са висяли поне три часа, преди да бъдат освободени. Спасители от три близки окръга са се отзовали, за да помогнат на заклещените посетители на увеселителния парк.

Един от мъжете е бил заснет да носи предпазен колан, докато се изкачва по стената на "Огнената топка" към осемте пътници. Поради височината на атракциона, на фестивала е бил докаран камион със стълба с платформа от над 30 метра.

Спасените са били откарани в болница за преглед. Не се съобщава за физически наранявания.

По думите на капитан Бренън Кук от пожарната служба в Крандън, вероятната причина за внезапното спиране на увеселителното влакче е "механична повреда". Все още обаче няма категорично становище и се чакат резултати от експертизата.

"Атракционът наскоро беше инспектиран от щата Уисконсин тук, на място, и в момента нямаме друга информация", добавя Кук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика