Индия и Сао Пауло забраниха тестовете върху животни

Лилия Христова 05 февруари 2014 в 12:31 3277 2

Индия и Сао Пауло забраниха тестовете върху животни

Властите в Индия официално забраниха всички експерименти с животни за тестване на почистващи, избелващи, перилни препарати и козметични продукти.

“Отнасяйки се с уважение и грижа за животните, ние ще сме в състояние да си изплатим дълговете, които имаме към природата”, изказа мнението си Манека Ганди, политик от Бхартия Ганди, една от двете най-големи партии в Индия. Същевременно тя е еколог и активист за правата на животните и е най-големият поддръжник на промените в закона.

В края на януари тази година експериментите с животни бяха забранени и в бразилския щат Сао Пауло. Според новото законодателство, ако някоя институция или изследователска лаборатория наруши забраната, ще бъде глобена с 435 000 щатски долара на животно.

Същевременно в САЩ и Великобритания активисти за правата на животните биват преследвани от властите и им се налагат присъди от 3 до 10 г. затвор при участие в кaмпанията "Stop HLS". Hunting Life Sciences (HLS) e лаборатория за експерименти с животни, където ежедневно по зловещ начин умират по 500 животни, сред които кучета, котки, зайци и примати. Методите на преследваните активисти за правата на животните варират от информационни кампании, мирни протести, петиции и демонстрации пред офисите на компанията до акции, като освобождаване на животни от лаборатории и заплахи за разкриване на репортажи със скрита камера или класифицирана информация, която крадат HLS.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
   
  X

  Можеше ли да спасим убитата Силвия?