Илон Мъск заплашва да се оттегли от сделката с Туитър

OFFNews 06 юни 2022 в 19:38 2001 0

Илон Мъск

Снимка Getty images

Илон Мъск

Илон Мъск заплашва да се оттегли от споразумението за 44 милиарда долара за закупуването на "Туитър" (Twitter). Милиардерът обвинява компанията, че отказва да му даде информация за спам ботовете, които създават фалшиви акаунти, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Адвокати на главния изпълнителен директор на "Тесла" (Tesla) и "СпейсЕкс" (SpaceX) отправиха заплахата в писмо до "Туитър", изпратено днес, което социалната платформа е включила в документите, представени пред Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ.

В писмото се посочва, че Мъск нееднократно е искал информация от 9 май - около месец след офертата му за закупуване на компанията, така че да може да направи оценка колко от 229-те милиона акаунта са фалшиви.

Адвокатите твърдят в писмото, че от "Туитър" са предложили да предоставят данни единствено за методите си за тестване. Според тях това е равнозначно на отказ от предоставяне на исканата от Илон Мъск информация. Шефът на "Тесла" иска тези данни, за да направи собствена проверка на това, което по мнението му е слаба методология на "Туитър".

Базирайки се на последната кореспонденция с "Туитър", Мъск смята, че компанията се съпротивлява и нарушава правото му на информация в съответствие с априлското споразумение за сливане.

"Това е очевидно съществено нарушение на задълженията на "Туитър" по споразумението за сливане и г-н Мъск си запазва всички произтичащи от това права, включително и правото да не извършва трансакцията и да прекрати споразумението за сливане", се посочва в писмото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови