Илон Мъск предложи на 19-годишен $5000, за да спре да следи частния му самолет

OFFNews 31 януари 2022 в 13:47 4625 0

Снимка Архив

19-годишният студент Джак Суини от Флорида отхвърли оферта от 5 000 долара от Илон Мъск, за да изтрие Twitter профила си, който следи частния самолет на милиардера, съобщи Си Ен Ен.

Акаунтът на Суини в Twitter "ElonJet" има над 150 000 последователи и използва алгоритъм, за да следи полетите на Мъск. На страницата се изписва кога и къде самолетът ще излети и кацне, както и продължителността на всяко пътуване.

Студентът е разразботил още около дузина такива акаунти, които следят полетите и на други световноизвестни милиардери, включително Бил Гейтс и Джеф Безос.

На 30 ноември Мъск е помолил Суини да изтрие канала си в социалната мрежа, защото страницата представлява “риск за сигурността”.

В крайна сметка изпълнителният директор на Tesla и SpaceX е предложил на 19-годишния студент 5000 долара, за да “попречи на луди хора” да следят полетите му. “Не ми харесва идеята да бъда застрелян от откачалка”, заяви тогава Мъск.

Джак Суини му отговорил, че иска 50 000 с аргумента, че може да използва парите за следване в колеж, или пък за Модел 3 автомобил на Tesla.

Последната размяна на съобщение между двамата е на 19 януари, когато Суини пише, че би приел да го вземат на стаж вместо да му плащат, за да свали акаунта. Илон Мъск все още не му е отговорил.

“5000 долара не са достатъчни на фона печелбата от страницата ми и изобщо не могат да заменят удоволствието от това, което правя”, коментира студентът пред Си Ен Ен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови