Японци тренират реакция при нападение от Северна Корея

ОFFNews 17 март 2017 в 15:20 2337 4

Стотина души в крайбрежен град в Северна Япония участваха днес в първото учение за евакуация, организирано за трениране на готовност в случай на ракетно нападение от Северна Корея, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

Учението в Ога се състоя по-малко от две седмици, след като КНДР изстреля няколко ракети към Япония. Три от тях паднаха край бреговете на това градче с население близо 29 000 жители.

Токио се бои от агресия на своя земя откакто през 1998 г. балистична ракета със среден обсег прелетя над северна Япония и се разби в западната част на Тихия океан, без да е било отправено предупреждение.
Севернокорейският режим засили темпото на развитие на ракетната си програма и от миналата година ракетите му падат все по-близо до японските брегове.

Днешното учение се опираше на сценарий за още по-близко попадение, в териториалните води на Япония, тоест до 22 км от бреговата ивица.

В учението участваха 110 жители на Ога, в това число ученици от начално училище. Северна Корея не бе спомената поименно, а се говореше за "неизвестна страна".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

17.03 2017 в 18:33

зле им е на японците

Ти па откъде разбра, че им е зле?! Ми то трябва първо да отидеш до там, да се поразходиш малко, да вагънеш 2-3 сашими, да опънеш малко парцуца (саке), да помиришеш поне един чифт потни бикини за 150бакса... па чак тогава да ми разправяш колко са зле.
Ми че то така, преразказ по картинка прави ли се бе чоджум? Барем да беше прочел Марко Семов кво е писал за япончетата... зле били моля ти се... японците... Ми кво да кажат тогава японките бе?! А?! япончетата барем не ги изнасилват краваристанците.

12182

2

sawall

17.03 2017 в 17:28

Да, Денисе, зле им е на японците, нищо, че са една от най-развитите страни в света, че престъпността им е невероятно ниска, че имат уникална култура и пари за харчене, и високи технологии, с които да се пазят... Зле им е, защото не живеят в Русия, нито пък се убиват да я подкрепят, нали това искаш да кажеш?

42249

1

Denis Rizanov

17.03 2017 в 15:28

Цял ден сухи и изнурителни тренировки. Вечер някое и друго изнасилване от пияни краварчета. Нощем - страх! Страх и студена пот в съня - виждат голямото червено копче как бива натиснато от фатбой.
А морето си свети ли свети от радиация...
Егати животеца.