Японска ракета се взриви няколко секунди след изстрелването

OFFNews 13 март 2024 в 11:00 827 1

Взрив на японска ракета

Снимка БТА/АП

Моментът на взрив

Ракета на частна японска компания, с която се извеждат сателити в орбита, се взриви няколко секунди след излитането от полигон в Западна Япония, предаде БТА.

Мисията на стартъпа „Спейс уан“ имаше за цел да постави сателит в орбита, което щеше да бъде премиера за частна японска компания.

Взривилата се ракета се наричаше "Кайрос" и беше с твърдо гориво. Тя беше 18-метрова с четири степени. Взривът X беше наблюдаван на живо по време на стриймването на изстрелването на ракетата от планинския полуостров Кии.

Компанията "Спейс уан" е започнала разследване за причините за взрива. Проверява се дали има и пострадали хора.

"Спейс уан" е основана през 2018 г. и е базирана в Токио. В нея акции има две банки, компания за електроника, инженерна компания и строителна компания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

1

Diogen

14.03 2024 в 21:03

Не пускате нищо за успеха на Илън Мъск. Днес беше третият, вече успешен старт на най-големия космически кораб в историята - Starship на Space X. Дарик Радио са изтрепали гълъбите като са го взривили на връщане. С очите си видях в предаване на живо как корабът се приземи в космическия център Boca Chicca на не брега на Мексиканския залив в щата Тексас. Хората казват - три мери, след това реши. Да, но...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика