Quantcast

И във Варшава викат "Оставка!"

Последна промяна на 11 септември 2013 в 22:47 1649 4

 Хиляди членове на полските профсъюзи протестираха във Варшава срещу трудовата и социална политика на полското правителство, съобщи АФП. 

В началото на четиридневната си демонстрация протестиращите, които, според полицията са били 15 000 души, а според синдикатите - 23 000, призоваха правителството на премиера Доналд Туск да подаде оставка. 
Те се събраха пред основните министерства по обяд, преди да се отправят на шествие към парламента под ритъма на барабани, свирки и сирени. 

Протестиращите настояват за по-ниска пенсионна възраст, която правителството повиши до 67 години, и за по-висока минимална заплата. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.09 2013 в 10:42

Имах предвид C&A, а не H&M, съжалявам за грешката.

12.09 2013 в 10:36

И друга новина от Варшава: поляците принудиха шведската верига H&M да изтегли от пазара фанелки с лика на садистичния комунистически убиец Ернесто Че Гевара на кървавочервен фон. Иначе -- пълен бойкот.

12.09 2013 в 01:06

Ахаа, путин пробва да направи един метеж от февруарски тип и там. Докато се усетят и ще са обратно в прегръдката на мечката :( Където е стъпвал някога съветски крак - трева не никне. Правителството на Доналд Туск е едно от най-успешните правителства в Полша от падането на комунистическата диктатура там. Въпреки това путин наскоро беше отрязан като кисела краставица за Ямал 2 и сега е решил да смени и там правителството с угодни на Русия пионки, които "имат волята" да прокарват безметежно руските енергийни интереси.

Принципно се въздържам от това когато подкрепям един протест, автоматично да подкрепям протестите навсякъде по земното кълбо. Така и в конкретния случай - твърдо прегръщам нашия си протести, защото е до болка необходим при това безобразно правителство. Подкрепям и протеста в Бразилия - защото и там протестът е срещу корупцията във властта (която е феномен съпътстващ битието на всяка пост-военна неокомунистическа страна). Протестът в Турция защо да си кривим душата е протест на путин срещу страна, която се ползва с военно влияние в Сирия. Ето сега и протест в Полша в момент, в който путин се надява да намери угодно правителство, което да му позволи да си прекара собствена тръба на Ямал2, която да не се ползва от трети доставчици освен от Газпром...

11.09 2013 в 23:49

Абе тоя Олигарски ако беше отишъл в Шанхай и там щяхме посрещане да му уредим ама е на не познавам ние един Българин в Пекин хахаха