Хвърлиха коктейл 'Молотов' по избирателна секция в Санкт Петербург

OFFNews 15 март 2024 в 18:40 1312 1

Русия

Снимка БТА

Коктейл "Молотов" е бил хвърлен по избирателна секция във втория по големина руски град Санкт Петербург в първия ден от тридневните президентски избори в страната, предаде Ройтерс, като се позова на местния новинарски сайт "Фонтанка".

Председателят на градската избирателна комисия Максим Мейксин каза, че полицията е предотвратила опит на млада жена да хвърли коктейл "Молотов" по табела в една от избирателните секции в града, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

"Незаконните действия бяха незабавно прекратени от полицейски служители. Никой не е пострадал", написа Мейксин в канала си в Телеграм.

Юрий Кузмин, член на градската избирателна комисия с право на глас, заяви на брифинг, че в момента правоохранителните органи разпитват жената. Той отбеляза, че гласуването в избирателната секция не е прекъснато.

Градските оперативните служби обявиха, че задържаната е 21-годишна студентка от университет в Санкт Петербург, която по предварителни данни е действала в съответствие с инструкции, за които се предполага, че са били получени по телефона от абонат с украински номер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

1

Джендо Джедев

15.03 2024 в 20:01

"Градските оперативните служби обявиха, че задържаната е 21-годишна студентка от университет в Санкт Петербург, която по предварителни данни е действала в съответствие с инструкции, за които се предполага, че са били получени по телефона от абонат с украински номер."

Ама естествено, всяка такава случка се приписва на украинците. В Рашка няма недоволни от идиотиите на Батюшката, та няма как това недоволство да е подтикнало такова действие. ;)
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика