Хвърленото в сиропиталище руско момиче заради антивоенна рисунка вече е при майка си

OFFNews 06 април 2023 в 13:07 2003 0

Маша и баща ѝ

Снимка Архив

Маша и баща ѝ Алексей Москальов

Руското момиче, чийто баща беше осъден на 2 години затвор заради антивоенната му рисунка, е изведено от сиропиталището, където бе пратено. Детето вече е при майка си Олга, съобщиха Ройтерс и БТА.

Часове преди съдебно заседание за родителските права на бащата Алексей Москальов комисарката по правата на децата в Русия заяви, че е разговаряла с майката на детето, която го е прибрала от дома за социални грижи.

Алексей Москальов, беше осъден на две години затвор по обвинения в дискредитиране на въоръжените сили и дъщеря му Мария беше предадена на държавата, тъй като майката от години не живее със семейството.

Комисарката по правата на децата Мария Лвова-Белова съобщи, че е разговаряла с дето и майката. "Маша отначало не искаше да отиде при майка си и ние сме задължени от закона да се допитаме до мнението ѝ. Сега нейната позиция се промени – самата тя ми каза това по телефона", заяви Лвова-Белова.

"Олга вече е прибрала Маша от центъра за социална рехабилитация (сиропиталището - бел.ред.)", каза още комисарката. "Нека се надяваме, че всичко ще бъде наред за майката и дъщерята", добави тя.

Лвова-Белова публикува и снимка на момичето с нейната майка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!