Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Христо Грозев: Путин е наредил на олигарсите да стягат частни армии

OFFNews 12 септември 2022 в 08:59 18410 4

Христо Грозев
Разследващият журналист Христо Грозев.

Руският диктатор Владимир Путин е наредил на руските държавни корпорации и на олигарсите да създадат частни военни компании, които трябва да засилят въоръжената агресия срещу Украйна и да започнат "нова фаза" на войната. Това твърди един от най-влиятелните разследващи журналисти, Христо Грозев, съобщи УНИАН.

Според него Путин иска да започне "нова фаза на боевете" през октомври.

"Той казва, че всички неуспехи се дължат на корупцията и некомпетентността в армията ("наемниците са били измамени със заплатите си"). Но отново много оптимистично, казва, че всяка държавна корпорация и олигарх са инструктирани да създадат свои собствени частни военни компании (ЧВК) за "нова фаза през октомври", написа Грозев в Туитър.

През последните 5-6 дни ситуацията на фронта в Украйна рязко се промени. ВСУ успя да осъществи мощен пробив в Харковска област, където бяха освободени десетки градове и села, а руските войски или бяха разбити, или избягаха. Забелязва се и отстъпление на руски части и служители в окупационната администрация от Луганска област, където украинската армия също напредва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

4

DARTH VADER

12.09 2022 в 13:41

ОТЛИЧНО ЩЕ РАЗВЪРЖАТ РЪЦЕТЕ НА НАТО...

В УКРАЙНА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ СРАЖАВАТ ДОСТА БРИТАНСКИ,АМЕРИКАНСКИ И ПОЛСКИ ЧАСТНИ ВОЕННИ КОМПАНИИ,КОЕТО САМО ЩЕ КАТАЛИЗИРА ПОРАЖЕНИЕТО НА КРЕМЪЛСКИЯ РЕЖИМ

22548

3

dolivo

12.09 2022 в 13:04

Стягайте собствени, щото редовната за нищо не става.

И файдата от частната ви армия е двуяка:

1) Да ходят в Украйна да обърнат хода на войната, защото инак украинците ще ви резнат главичките по някое време, ако спечелят

2) Да ви вардят от руските граждани, когато дойдат да ви искат сметка. Ако някога се събудят де...

А от Путин няма да се опазите, ще ви изтрови като мишоци с новичок, ако гъкнете

-240

2

редовно четящ

12.09 2022 в 12:50

Жужето наруши рахата на олигарсите, заради него търпят загуби. По лесно ще им бъде да му купят билет за концерта на кобзон.

934

1

демократ2022

12.09 2022 в 11:55

Той беше наредил и да се увеличи войската с 130 хиляди до пролетта. Не виждам как ще изпълнят и едното и другото, просто нямат хора, време за обучение и пари за подготовка и оборудване, камо ли до октомври месец. Не става само с пари - трябва и акъл.

 
X

Подкастът на OFFNews