Холандка се оплака в полицията, че е изнасилена. Осъдиха я за извънбрачен секс

OFFNews 13 юни 2016 в 15:49 14590 9

22-годишна холандка е получила условна присъда след като се оплакала на полицията в Катар, че била изнасилена, пише Би Би Си. 

Адвокатът на младата жена твърди, че тя е пила смесена с упойщави вещества напитка в хотел в Доха, след което се е събудила в апартамент на непознат човек. Тогава осъзнала, че е изнасилена и подала сигнал в полицията.

Вместо да й помогнат обаче, властите я арестували за извънбрачен секс. Така тя се оказала задържана през месец март. 

Освен наложената условна присъда, холандката ще трябва да плати 824 долара глоба и да бъде депортирана от страната. Последното ще се случи само след като сумата бъде изплатена. 

Катарският наказателен кодекс предвижда до 7 години затвор за всеки, правил секс с жена над 16 години без принуда или подмамване. Същото наказание важи и за жена, дала съгласието си.  

Според бившия правосъден министър на Катар защитата на холандката е трябвало да докаже, че тя не е дала съгласието си, за да може мъжът да бъде обвинен в изнасилване. По думите му властите могат да приемат за съгласие дори факта, че двамата са видени заедно. 

Нападателят, според когото случилото се е било по взаимно съгласие, е осъден на 100 удара с камшик за извънбрачен секс, предстоят му още 40 удара за консумация на алкохол.  




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

7

El Commandante

13.06 2016 в 18:52

Принцесата ако продължава да се оплаква от virtual sexual harassment ше я осъдиме за неприлично виртуално облекло на виртуално публично място...

13924

5

ScrewIslam

13.06 2016 в 17:00

Не си луд. И не полудяваш. Това се казва шериат. По законите на шериата, за да докаже изсасилването жената трябва да доведе в съда ЧЕТИРИМА СВИДЕТЕЛИ МЪЖЕ!!! Иначе се води доброволен извънбрачен секс и е престъпление! Ислямът е юриспруденция! Съдебна система! Система на терор по ЗАКОН!

В нашия свят в момента се запознаваме с него. А българите са живели под шариат 500 години. Проблемът не е в етноса – саудити, турци, афганистанци и др. Проблемът е във варварската идеология, която се представя за религия! Турското робство не е било „турско“ а мюсюлманско. Скоро гражданите на Европа и Северна Америка ще го разберат по трудния начин.

12019

1

the cowboy

13.06 2016 в 16:08

Тоя свят се е побъркал. Или аз съм нормален, или съм попаднал в лудницата без да разбера, че съм превъртял - толкова сюрреалистично ми звучат повечето новини от последната година.