Хиляди отидоха на плаж в Калифорния, пренебрегвайки мерките за безопасност

В Джорджия отвориха кината и ресторантите

OFFNews 27 април 2020 в 11:29 2961 1

Хиляди се струпаха по плажовете на Калифорния през уикенда въпреки блокадите и мерките за социално дистанциране в САЩ, съобщи Скай нюз.

Заради нарушаването на правилата полицията затвори два плажа, след като те се препълниха с хора. Трима души са били арестувани, защото протестирали и не искали да си тръгнат.

Калифорния е един от първите щати, които наложиха блокада. В момента случаите на заразени с коронавирус там са 42 000, а починалите – повече от 1600.

Междувременно щатът Джорджия продължава да смекчава мерките, въведени срещу разпространението на COVID-19, и от днес кина и ресторанти отново ще могат да посрещат клиенти, предаде Асошиейтед прес.

На редица други обекти от сектора на услугите като фризьорски и козметични салони, спортни зали, студиа за татуировки в края на миналата седмица бе разрешено да заработят отново.

Губернаторът на щата Брайън Кемп миналата седмица обяви смекчаването на мерките въпреки предупреждението на здравни експерти за евентуално увеличаване на заразените и неодобрението на президента Доналд Тръмп.

Тръмп, който настоява американската икономика отново да заработи, също определи плана на губернатора като
прибързан и настоя спа и козметичните салони, студиата за татуировки и бръснарници да останат затворени.

За ресторантите, които искат отново да посрещат клиенти, са въведени редица ограничения, например лимит от десет клиенти на площ от около 46 кв. метра и задължително носене на маски от персонала. Кината са задължени да
наложат спазване на социална дистанция.

Ограниченията, въведени заради коронавируса, нанесоха тежки удари на икономиката на Джорджия и 1,1 милиона души или около една пета от работещите в щата са подали молби за помощи през безработица през петте седмици от началото на епидемията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови