Quantcast

Хиляди германци протестираха срещу акциите на антиислямисти

OFFNews Последна промяна на 06 януари 2015 в 09:13 3464 6

Протест срещу ислямизирането на Германия.

Хиляди германци излязоха вчера вечерта на демонстрации в четири града, за да изразят несъгласието си с организираните всяка седмица в Дрезден шествия срещу "ислямизирането на Германия".

Организаторите на контрадемонстрациите в Берлин, Щутгарт, Кьолн и Дрезден казаха, че са против расизма и ксенофобията и призоваха към толерантност.

Магазини, църкви и градската енергокомпания в Кьолн смятат да оставят сградите си без осветление в знак на солидарност с демонстрациите срещу продължаващите протести, организирани от групировка, нарекла се "Патриотични европейци срещу ислямизирането на Запада" (ПЕГИДА).

През последните три месеца в акциите на ПЕГИДА в Дрезден, където има много малко имигранти мюсюлмани, се включиха много хора, а в шествието непосредствено преди Коледа - над 17 000 души. Полицията очаква и тази вечер подобна бройка.

За да разшири подкрепата си, ПЕГИДА се дистанцира от крайната десница и чрез Фейсбук заяви, че е против "проповедниците на омразата, независимо от това каква е религията им", че е против "радикализма, независимо от това дали е религиозно, или политически мотивиран". 

Организацията забрани и използването на неонацистки символи и лозунги на митингите си, макар че нейни критици отбелязват, че е получила подкрепа от известни неонацистки организации.

В новогодишното си обръщение канцлерът Ангела Меркел призова германците да не участват в митингите в Дрезден.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.01 2015 в 13:38

И там ли си организират контрапротести :D

06.01 2015 в 12:24

"Организаторите на контрадемонстрациите ...казаха, че са против расизма и ксенофобията"

Контрадемостраторите не са разбрали срещу какво са контра.
От коя раса са "ислямистите", че да това да е расизъм?

06.01 2015 в 11:49

Европейците са свикнали да изразяват мнението си по важни въпроси публично. Така трябва да бъде. Германия няма да е единствена, протестите едва започват.

06.01 2015 в 11:37

Дайте им мутрите да ги видим отблизо... да не се окаже, че съвсем случайно приличат на подчовешки маймунеци с имена Али и Самет?

06.01 2015 в 09:59

http://setlans.wordpress.com/2015/01/05/12-neshta-koito-sas-sigurnost-ne-znaete-za-adolf-hitler-i-natsistka-germania/ коментарът е излишен, но все пак ще кажа , че ако това се беше запазило, джихад нямаше да има. Кое е по-добре да ви попитам сега? Условията и стандарта ,в които се тудите ли? Затъпялите до безобразие съграждани-чалгаджии? Бхк? Третия пол?.... Вие знаете отговора, но няма да го кажете.

06.01 2015 в 09:58

Хиляди толерастки идиоти. За щастие все повече хора в Европа се пробуждат.
Който си мисли, че ПЕГИДА протестират ей така от ксенофобия може да изгледа това клипче например:
https://www.youtube.com/watch?v=L9Ldwu2MIa4
"Морална полиция" на Шериата ходи из улиците и поучава хората да не пият алкохол и да не се веселят.

Наглостта на мюсюлманите е безгранична, очевидно е, че исляма е напълно несъвместим с либералните ценности (светска държава, равноправие на жените и т.н.) и именно затова наричам защитниците им "либерасти", защото да си либерал означава да защитаваш либерални принципи, а не човеконенавистни идеологии като исляма.
Исляма е избор, а не раса или нещо, с което човек е роден, така че никой не е длъжен да бъде толерантен към този избор, по същия начин както никой не е толерантен към неонацизма примерно, който в Германия е забранен със закон. Все пак ако си държат религията и убежденията в личния живот и не занимават хората с глупостите си и изискванията обществото да се промени заради тях, а не те да се нагодят към държавата която ги е приела, сигурен съм че тогава никой няма да протестира срещу тях.