Quantcast

Хърватия готова да приеме сирийски бежанци

Последна промяна на 14 октомври 2013 в 21:19 2665 5

Президентът на Хърватия е на официално посещение у нас
Президентът на Хърватия е на официално посещение у нас

Президентът на Хърватия Иво Йосипович обяви, че страната му е готова да приеме част от бежанците, които идват от Сирия. Хърватия обаче изцяло ще спазва политиката на Европейския съюз по отношение на бежанците.

Можете да бъдете сигурни, че поради естеството на своята история Хърватия е готова да приеме тези бежанци. Имаме достатъчно чувствителност към страданията на тези хора, които бягат от наистина лоши неща, имаме и необходимата готовност да им помогнем. В това отношение Хърватия изцяло следва политиката на ЕС, както преди, така и сега, така и в бъдеще. Ние сме готови да оказваме необходимата помощ, според изискванията на ЕС, каза Иво Йосипович, цитиран от агенция „Фокус“.

Президентът на Хърватия е на официално посещение у нас по покана на българския държавен глава. Това е първото официално посещение на президента Йосипович след приемането на Хърватия в ЕС.

Присъединяването на Хърватия към ЕС определено беше добър пример за всички наши съседи, който убеден съм те могат да последват, посочи Росен Плевнелиев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.10 2013 в 23:02

Нещо не разбрах , на кои наши съседи дава пример Плевенлиев и какъв. А за бежанците от Африка и Мала Азия-па може и да им е добре в Хърватска.Нали са с години напред (10 ) и километри близо до ЕС. Имаме , казва Йосипович и ще дадем.Немаме казва Плевенлиев , ма даваме шот сме на ред.

14.10 2013 в 22:23

имам предвид да зимат сички сички мигриращи мангусти ако искат можем да им прибавим и от наште айде решавайте по добро предложени може и да няма

14.10 2013 в 21:57

А те могат да останат и тука (изобщо всякакви християни)

14.10 2013 в 21:56

Ще вземат католиците

14.10 2013 в 21:22

да ги зимат сичките значи ние сме великодушни