Хаос с полетите на Emirates Airline след катастрофата в Дубай

OFFNews 03 август 2016 в 16:40 6959 0

Отменени и отложени с часове полети на Emirates Airline. Това е последствието от катастрофата със самолет на авиокомпанията в Дубай. Боинг 777, пътуващ от Индия с 282 пътници и 18-членен екипаж, катастрофира и се запали при кацане на международното летище в Дубай по-рано днес.

Жертви няма. Всички са били евакуирани от машината за минути. Пътниците и екипажът са от 20 държави. 226 от тях са индийци, 24 - британци, 11 - от ОАЕ, шестима са американци. Сред тях няма българи. Има граждани и на Турция, Ирландия, Австралия, Бразилия, Германия, Малайзия, Тайланд, Хърватия, Босна и Хецеговина, Египет, Ливан, Филипините, Република Южна Африка, Швейцария, Тунис.

Самолетът изпълнявал полет EK521 от Тируванантапурам, Индия, до Дубай. Излетял в 10.19 ч. и трябвало да кацне в 12.50 ч. местно време.

След инцидента от авиокомпанията съобщиха, че се очакват закъснения при изпълнението на останалите им полети за деня.

Отменени са 21 полета от Дубай до Калкута (Индия), Медина (Саудитска Арабия), Доха (Катар), Женева (Швейцария), Техеран (Иран), Карачи (Пакистан), Маскат (Оман), както и до Хонконг, Кувейт и Бахрейн.

Компанията приканва пътниците от отменените полети да следят за информация на сайта й за повторни резервации или да се обадят в офиса й.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови