''Хамас'' държи двама български заложници в Газа

OFFNews 06 ноември 2023 в 19:29 11155 2

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Има двама заложници с български произход, държани от "Хамас" в Ивицата Газа, съобщи външният министър Мария Габриел.

По време на днешната си визита в Израел Габриел и премиерът Николай Денков са разговаряли със семейства на отвлечени в Газа, от които разбрали, че сред отвлечените има и двама души с български произход.

В момента България работи с Израел за тяхното освобождаване.

Това е информацията, която можем да споделим, продължаваме в координация с Държавата Израел и със страните участнички в преговорите да правим всичко необходимо, така че да се стигне до освобождаване на заложниците, каза Габриел.

Правителството няма да обявава друга информация по казуса, за да се запази сигурността на отвлечените българи, заяви премиерът Николай Денков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

2

Far Rider

07.11 2023 в 09:17

bls , и ти си фейк. Не знае дали прадядо ти или неговите предци наистина са българи. СЛедователно и за теб важи същото: може и да не си "истински" българин! Аман от глупаци като теб.

12021

1

bls

06.11 2023 в 21:20

Заглавието ви е фейк. Казаха двама души с български произход. Спокойно може да означава че това са 2ма души без българско гражданство и някаква далечна връзка с България (дядо български евреин примерно или дядо българин) - може никога през живота си да не са стъпвали в България и да не знаят и думичка български.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика