Хакнаха профила на Тръмп-младши в X със съобщение, че баща му е починал

OFFNews 20 септември 2023 в 19:45 1551 0

Тръмп-младши

Снимка Getty images

Тръмп-син бе изненадан с фейк за смъртта на баща му.

Акаунтът на Доналд Тръмп-младши в X (бившия Twitter) съобщи за смъртта на баща му, но се оказа, че това е дело на хакери и не отговаря на действителността.

В поредица от вече изтрити публикации се твърдеше, че бившият президент на САЩ е издъхнал, и се съдържаха обиди по адрес на наследника му Джо Байдън, съобщи Би Би Си.

Тръмп-младши има 10 милиона последователи в X. Фалшивите постове престояха на страницата по-малко от час - след това бяха изтрити.

Една от публикациите гласеше: "Със съжаление ви съобщавам, че баща ми Доналд Тръмп почина. Аз ще се кандидатирам за президент през 2024 г."

В друга се казваше, че Северна Корея е на път да пострада, а трети съобщава за "интересна кореспонденция" с Джефри Епщайн, осъден за сексуални престъпления и самоубил се в затвора. В постовете се споменаваха Ричард Харт, видна фигура в света на криптовалутите, който е обвинен в измама от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, и youtube-рът Логан Пол.

Съобщенията започват да се появяват след 08:00 ч. местно време.

По същото време, когато акаунтът на Тръмп-младши съобщаваше за преждевременната смърт на баща му, бащата публикуваше съобщения в социалната медия Truth.

"Акаунтът на Дон беше хакнат", пише Андрю Сурабиан, говорител на Тръмп-младши в X, като добавя, че появилите се там съобщения са "очевидно неверни".

По-късно истинският Тръмп-младши също се появи в X, но не спомена директно, че акаунтът му е бил хакнат - само хареса поста за това, че е бил хакнат.

Би Би Си се е свързала с X за коментар, но е получила автоматичен отговор: "В момента сме заети, моля, свържете се с нас по-късно".

Тръмп-старши основа социалната мрежа Truth, след като акаунтът му в X (тогава все още Twitter) бе блокиран. Той бе възстановен през ноември миналата година, но Тръмп-старши все още не се е върнал в платформата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!