Хакери откраднаха документи за Брекзит от германско министерство

OFFNews 10 март 2018 в 19:44 4261 0

Хакери откраднаха от германското министерство на външните работи документи за Брекзит. 

Хакерите са атакували сървърите на германското правителство и са откраднали протокола от консултациите на Европейския съюз и Великобритания за Брекзит, както и документи от преговорите на ЕС с Украйна и Беларус, съобщава „Шпигел Онлайн“, цитиран от БГНЕС.

По информация на изданието хакерите са откраднали 6 документа.

Уточнява се, че първо са откраднали материалите за Брекзит, а атаката срещу сървъра с документите за Украйна и Беларус е била осъществена под контрола на правоохранителните органи, които съзнателно не са блокирали достъпа до тези документи, тъй като в тях не е имало секретна информация.

В края на февруари стана известно за внедряването на кибершпиони в сървъра на министерствата на външните работи и отбраната. Тогава пострада правителствената мрежа Бон-Берлин, която се смята за добре защитена. Хакването било извършено в края на 2016 г., а открито в края на 2017 г. Германия научила за проблема благодарение на помощта на партньорска служба за сигурност.

Специалистите обвиняват за проникването хакерската група Turla, известна също така под името Snake. Германските власти твърдят, че тя работи с руските служби за сигурност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки