Хакери на Кремъл шпионирали и служители на НАТО

ОFFNews 05 май 2017 в 10:57 2728 4

Снимка freeimages.com

Служители на НАТО, дипломатически представителства на Белгия по света и клиенти на най-големия белгийски телеком са сред пострадалите от кибершпионаж, извършен от "група, близка до Кремъл". Това съобщават медии в Белгия, цитирани от БТА, като се позовават на данни от доклад на фирмата за киберсигурност "Тренд майкро".

Фирмата използвала за съставянето на документа данни на разузнавателните служби на САЩ.

Отбелязва се, че нападенията срещу личните електронни пощи на засегнатите са били извършени от 2014 г. насам. Използвана била тактиката с фишинг, при която потребител получава имейл с линк към зловреден код. При успешно заразяване на устройствата на набелязаните жертви е възможно извличането на чувствителна информация.

Пояснява се, че нападателите са от същата група, проникнала в системи, свързани с кандидатпрезидентските кампании на Хилъри Клинтън и Еманюел Макрон. Сред пострадалите досега са били също Християндемократическият съюз в Германия, правителството на Турция, министерствата на отбраната на Испания и на Унгария, световната програма на френската ТВ5, вестниците "Ню Йорк таймс и "Хюриет".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

2

El Commandante

05.05 2017 в 11:11

Комедия голяма е с тея хакери.
УСА беха официално хванати че подслушват Меркел.....Меркел, повтарям и нищо, всичко е точно, коректно, нормално...руските "хакери" от друга страна....нали?

Е как да не ти е гнусно тва типично американско двуличие, кажете ми?

42249

1

Denis Rizanov

05.05 2017 в 11:03

Айде сега... СМЕШКИ.
Кой се интересува от евроатлантически лгбт-джии?!
Те служители на американски служби с пето ниво на достъп се мушкат с идилски главатари и вие се правите на дръж ми шапката, все едно нищо не се е случило, тръгнали сега да ми опяват за страшните руски ХАКЕРИ.
Баси смешния плач.