Гръцките власти въвеждат пълен локдаун в Атина

OFFNews 09 февруари 2021 в 21:33 2748 0

Снимка архив

Гръцките власти въвеждат нови, по-строги ограничения в Атина и областта Атика, след като броят на заразените от коронавирус се покачи рязко през последните дни, предаде БНР. 

Мерките включват пълно затваряне на всички търговски обекти, затваряне на училищата за 17 дни, строг контрол върху движението на жителите в областта и забрана за напускане на района.

В телевизионно обръщение към нацията тази вечер гръцкият премиер Кириакос Мицотакис изтъкна 2 причини за затягането на ограничителните мерки - увеличаването на броя на хоспитализираните, както и на заразените с новите варианти на коронавируса.   

Мерките ще влязат в сила на 11 февруари и ще действат до края на месеца. 

Образователните дейности от всички степени ще се провеждат дистанционно, освен обучението на децата със специални потребности, което ще продължи присъствено.

Премиерът Мицотакис подчерта, че държавата продължава да оказва финансова помощ на всички, които принудително са прекратили своята дейност, както и на безработните.

Днес страната отчете 1492 нови случая на коронавирус за последните 24 часа, с което броят на заразените от началото на пандемията нарасна до 166 067 души. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews