Гръцките ученици се връщат в клас след отрицателен тест за коронавирус

OFFNews 08 април 2021 в 12:49 1501 1

При високо ниво на заразени и хоспитализирани Гърция отваря гимназиите със задължително тестване на ученици и учители, съобщава БНР.

Част от експертите от националния щаб за борба с коронавируса са категорично против отваряне на училищата при високо ниво на заразени в страната ,след като правителството пое отговорност с начало на учебния процес от понеделник - 12 април.

Въвеждат се изключително строги мерки за присъствието на учениците в час. По два пъти на седмица трябва да представят документ, подписан от родителите, че са направили вкъщи тест и резултатът е отрицателен. В случай на положителен тест се карантинира целият клас и семейството, като всички са задължени да се тестват отново.

Намалява се броят на часовете в класните стаи и се увеличават учебните занимания на открито. Носенето на маски е задължително. Учениците от началното училище остават на дистанционно обучение до Великден, съобщи министърът на образованието.

Вече два милиона гърци са ваксинирани. От септември се обмисля задължително ваксиниране на всички здравни работници, съобщи премиерът Мицотакис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови