Гръцки зам.-министър на транспорта подаде оставка заради блокадата на границата

OFFNews 18 февруари 2016 в 12:10 3257 0

Гръцкият зам.-министър на транспорта и инфраструктурата Панайотис Сгуридис подаде оставка заради протеста на гръцките фермери, довел до блокада на българо-гръцката граница.

В интервю за радио MAXIMUM 93,6 Сгуридис заяви, че гръцкият премиер Алексис Ципрас е подвел фермерите за пенсионната реформа по същия начин, както Андонис Самарас и Георгиос Папандреу преди него.

Политиците, за съжаление, ги съдят не по това, което са направили, а по това, което са казали. Ако не застанеш на нечия страна, няма да гласуват за теб. Когато някой говори рационално, не е добре, посочи Сгуридис.

В съобщението за оставката си Сгуридис обяви, че се е решил на тази стъпка, защото се е почувствал засегнат от начина, по който е интерпретирано изказването му. 

Ципрас все още не е разгледал въпроса с оставката на Сгуридис. Това ще се случи, след като се върне от срещата на върха в Брюксел. 

Решението за оставка на зам.-министъра на транспорта идва на фона на продължаващата блокада на границата с Гърция заради протеста на гръцките фермери и контрапротеста на българските превозвачи, които обявиха, че ще блокират границата на 100%, докато не бъде прекратена стачката от гръцка страна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови