Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Говорителят на Бийтълс и Франк Синатра почина на 74

OFFNews 10 декември 2017 в 16:32 3269 0

Снимка Гардиън

Най-известният специалист по връзки с обществеността във Великобритания Макс Клифърд почина на 74 години в болница, съобщи Министерството на правосъдието. Негов говорител обяви, че той загубил съзнание в затвора, където се намира и е починал днес, 10 декември.

През 2013 г. Клифърд бе осъден на 8 години затвор за сексуални посегателства над жени и момичета на възраст от 14 до 19 години в периода 1977 - 1984 година. Срещу него бяха подадени 11 жалби. Той бе осъден по 8 от тях. Клифърд бе категоричен, че обвиненията са изфабрикувани. Той беше съден в рамките на скандала с покойния водещ на Би Би Си Джими Савил.

Клифърд е бил говорител на групи и знаменитости като "Бийтълс", Франк Синатра, Мохамед Али и Стивън Спилбърг.

Предстои разследване на обстоятелствата около смъртта. Дъщеря му Луис Клифърд заяви, че баща ѝ е колабирал два пъти в затвора, преди да претърпи сърдечен удар в болницата. Първият припадък станал, докато мъжът чистил килията си. На следващия ден се случило отново. Казал, че е бил в безсъзнание няколко минути, въпреки че не бил съвсем сигурен точно колко. Медицинска сестра го прегледала и настояла да бъде преместен в болница. Там, късно в петък, той получил сърдечен удар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews