Готова е електронната ограда по полско-беларуската граница

OFFNews 01 юни 2023 в 21:30 3714 2

ограда

Снимка ПАП

Границата вече има и електронно наблюдение.

Електронната ограда по границата на Полша с Беларус е завършена и вече функционира по 206 км от границата, съобщи говорителка на полската гранична охрана, цитиран от полската агенция ПАП и БТА.

"Граничната охрана вече е започнала да изгражда последния участък от оградата, чието завършване беше забавено заради наводнение", каза Анна Михалска.

През 2021 г. Полша изпита засилен миграционен натиск по границата си с Беларус, като хиляди мигранти се опитваха да влязат в страната. Варшава обвини за кризата правителството в Минск, като каза, че то вкарва мигранти от Близкия изток и Африка с фалшивото обещание за лесен достъп до ЕС.

В резултат на кризата Полша издигна ограда по границата си с Беларус, а по-късно реши да я модернизира с електронно оборудване за наблюдение, включително камери за видеонаблюдение и нощно виждане.

Михалска заяви, че последният участък от общо 11 е дълъг 25 километра, но преди месец 150 метра от него са били наводнени, което е затруднило завършването му.

Електронната ограда, чиято стойност се изчислява на 343 млн. злоти (71,8 млн. евро), е снабдена с оборудване за наблюдение и засичане, включително 3000 камери за видеонаблюдение и оборудване за нощно виждане.

Неотдавна Полша започна да изгражда електронна ограда на полско-руската граница, която трябва да бъде завършена през есента. Според министъра на вътрешните работи съоръжението е необходимо, за да се наблюдава дейността по границата на Полша с руската Калининградска област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

01.06 2023 в 22:56

След година-две и Рашка ще бъде оградена с такава ограда. Маймуните от тия варварски държави е добре да се държат зад ограда!

1700

1

johnkill34

01.06 2023 в 21:33

Пълно копие на нашата. Как не ги е срам да окрарат идеята ни. :)
 
X

Да помогнем на украинските деца!