Горя московският храм „Св. Св. Петър и Павел“ в Лефортово

OFFNews 25 май 2022 в 12:07 2179 1

Пожар в Петропавлоската църква в Лефортово

Снимка 24канал

Пожарът е станал на 500 метра от известния московски затвор в Лефортово.

Пожар е избухнал в построения през XIII век храм „Св. Св. Петър и Павелв“ в московския район Лефортово. За произшествието съобщи в сряда сутринта Министерството на извънредните ситуации на Русия, а Nexta публикува и кадри от горящите сгради. Според украинския автомобилен състезател Игор Сушко, който през последните месеци съобщава за необичайни пожари на територията на Руската федерация и ги анализира, храмът е бил подпален.

„Църквата Петър и Павел е запалена. Тъй като руската православна "църква" се управлява от ФСБ и мафията на Путин. Това не е изненада.“ – написа в профила си в Туитър Игор Сушко.

Петропавлоската църква в Лефортово е пламнала на 24 май, според „Известия“ първите съобщения за пожара на 500 метра от известния затвор в Лефортово са от очевидци. По данни на пожарникарите огънят е тръгнал в мансардния етаж на трапезарията, отделна постройка в култовия комплекс. Няма данни за потърпевши, а от Министерството на извънредните ситуации на Русия не съобщават причините за възникването на пожара. Единствената конкретна информация е за унищожаването на 150 кв. м. площ.

Автомобилният пилот Сушко коментира саркастично, че само на 500 метра от пожара в момента в килия на затвора в Лефортово се намира ръководителят на 5 управление на ФСБ ген. Сергей Беседа, който е заподозрян в предоставянето на невярна информация за ситуацията в Украйна на Владимир Путин и държавното ръководство на Русия.

Храмът в Лефортово е построен през XIII век, а през 1613 година е осветен в чест на Николай Чудотворец, като в освещаването му е участвал цар Михаил Романов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!