Глобиха главата на Англиканската църква за превишена скорост

OFFNews 13 май 2023 в 09:43 1202 3

Уелби

Снимка БГНЕС

Джъстин Уелби

Главата на Англиканската църква, архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби, бе глобен над 500 паунда и му бяха отнети три точки за превишена скорост в Лондон, съобщи БНР.

Негово преподобие Джъстин Уелби е бил заснет да шофира с 25 мили в час (40 км/ч) в зона с ограничение до 20 мили в час (32км/ч) с неговия автомобил "Фолксваген Голф" през октомври миналата година. Това е станало на път покрай река Темза към неговата официална резиденция в двореца "Ламбет".

Архиепископът призна провинението си писмено в сряда. Веднага след това на заседание магистратският съд в Лавендър Хил осъди Джъстин Уелби да плати глоба от 300 паунда, допълнителна такса от 120 паунда за забавено уреждане на въпроса и 90 паунда съдебни разноски, както и отнемане на три точки от шофьорската му книжка.

Говорител на двореца "Ламбет" заяви, че архиепископът не е знаел, че случаят може да бъде разгледан в съда. Той допълни, че Уелби е искал да реши проблема, като се е опитал да плати глобата на три пъти и разполага с документи за това.

"Административните греши обаче изглежда създават проблеми", коментира говорителят на главата на Англиканската църква.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

2

Човека

13.05 2023 в 16:07

Гьорче, мойто момче, за 8 км/ч там не се свенят да наказват и краля. Ти си тръгнал да ми сравняваш герберландия, където мутри и синчета помитат хора с 200 . И една баш мутра те е*е с двеста вече 15 години.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки