Глобяват 31 полицаи в Лондон, нарушили забраната за подстригване

Георги Ангелов 26 януари 2021 в 21:57 4840 0

Група от 31 полицаи в Лондон ще бъдат глобени с по 200 британски лири, защото са нарушили стриктните ограничения заради Ковид-19 и са се подстригали, съобщиха Ройтерс и ДПА.

Лондонската полиция започна разследване, след като получи сигнал, че множество нейни служители са посетили професионален бръснарски салон в източен Лондон.

Според ограничителните мерки, наложени на 5 януари, фризьорските и бръснарски салони бяха затворени, за да се пресече разпространението на заразата.

Разследването e заключило, че 31 полицаи, които миналата седмица са се подстригали в салона, трябва да бъдат глобени и че двама от тях, които създали организацията за това, трябва да бъдат разследвани за лошо ръководство.

"Дълбоко разочароващо и смущаващо е, че моите служители не изпълниха очакванията да се придържат към разпоредбите във връзка с Ковид-19", каза началникът на службата детектив Маркъс Бърнет.

"Макар служителите да са дарили за благотворителност при заплащането за услугата, това не ги извинява за тяхното много лошо решение. Очаквам много повече от тях", добави той.

Миналата седмица британската министърка на вътрешните работи Прити Пател обяви, че хората, които нарушават ограниченията заради пандемията, са застрашени от полицейски наказания и обяви глоба от 800 британски лири за тези, които участват в домашни партита.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови