Главният санитарен инспектор в Русия позволи на вълка от "Ну, погоди!" да пуши

Вероника Шербанова 23 октомври 2012 в 10:31 3157 1

Снимка: Уикимедия
Снимка: Уикимедия

Главният санитарен инспектор на Русия, Генадий Онишченко разреши на вълка от руския анимационен филм „Ну, погоди!“ да пуши, съобщи lenta.ru.

От анимациите не трябва да се изрязват сцените, в които отрицателните герои, в частност вълка от „Ну, погоди!“, пушат, смята Онишченко. „Нека да пуши, нали е негодник“, допълни той.

Онишченко каза още, че вълкът е почти същият като Джеймс Бонд. „Той е 80-килограмов биологичен къс, който се явява убиец и углавен престъпник“, допълни инспекторът.

В края на август стана ясно, че филмът „Ну, погоди!“ ще се излъчва вече само след 23.00 часа. Причината е новият Закон за защита на децата, който влезе в сила на 1 септември.

По силата на Закона филмът трябва да попадне в раздел “Филми за възрастни”, защото причинява вреда на детската психика.

Оказа се, че най-голяма вина за промяната е вълкът, който пушел, държал се арогантно с дамите, обиждал децата и упражнявал различни форми на насилие.

В руските социални мрежи се появиха и коментари, според които по логиката на новия закон трябва да се забранят и филми като “Том Сойер” и историите за крокодила Гена и Чебурашка, тъй като подтиквали към скитничество и дори хомосексуализъм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!