Германците не искат отмяната на ограниченията срещу коронавируса

OFFNews 13 април 2020 в 11:37 3189 0

Снимка Pixabay

Парковете в Берлин останаха отворени, но полицията следи да няма струпване на хора.

Мнозинството германци са против отмяната на ограниченията, които бяха въведени за спиране на разпространението на новия коронавирус.

В допитване на YouGov 44 процента от анкетираните искат срокът на мерките да се удължи след 19 април, а 12 процента дори подкрепят затягането им, съобщи ДПА. 

Само 32 процента искат облекчаване на мерките, а 8 процента подкрепят пълното им премахване. Пет процента са без мнение.

Германците масово се съобразяват с въведените на 22 март ограничения на движението на хора. 78 процента от запитаните заявяват, че ги спазват изцяло, 18 процента - частично, а 2 процента - никак.

В сряда канцлерката Ангела Меркел ще обсъди с властите на германските провинции как да се действа след 19 април, когато изтича срокът на ограниченията.

Броят на оздравелите от коронавирус в Германия за първи път от началото на епидемията превиши броя на заразените, съобщи вчера берлинският институт по вирусология "Роберт Кох".

По данни на института броят на потвърдените случаи на COVID-19 в Германия е 120 479. Оздравелите пациенти са 60 200. От последиците от заразяването с коронавируса в страната са починали 2673 души. Към днешна дата заразени продължават да бъдат 57 606 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!