Германия вероятно ще даде нова батарея ''Пейтриът'' на Украйна

OFFNews 07 юни 2024 в 21:28 3063 2

MIM-104 Patriot е зенитно-ракетна система (ЗРК), основната от този вид, използвана от армията на САЩ

Снимка Getty Images/Архив

MIM-104 Patriot е зенитно-ракетна система (ЗРК), използвана от армията на САЩ

Германия обмисля изпращането на четвърта батарея зенитно-ракетни системи "Пейтриът" на Украйна, съобщи телевизия Bloomberg. 

Причината е, че украинският президент Володимир Зеленски поиска спешно да бъде доставено още оборудване, за да бъде отблъсната новата руска офанзива.

Според източниците на американската телевизионна мрежа новата батарея "Пейтриът" ще бъде в допълнение към трите, които правителството на канцлера Олаф Шолц вече е обещало. Германия все още не е взела финалното решение, твърдят източниците на Bloomberg. 

Правителството в Берлин активно насърчава усилията за обединяване на способностите за противовъздушна отбрана (ПВО) сред съюзниците на Украйна, тъй като динамиката на войната се промени в полза на Русия, отбелязва агенция УНИАН. 

През последните руските сили нанесоха удари по енергийната инфраструктура на Украйна и започнаха продължителни атаки срещу Харков като част от подновената си офанзива.

Изненадващата руска атака откри нов фронт, целящ да принуди Украйна да отклони военни сили от фронтовата линия, дълга повече от 1200 км.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    50

    2

    Far Rider

    08.06 2024 в 08:39

    Западната политика е голяма работа! Много точно и прцизно работи с бъдеще неясно и мъгливо време. Сакън да не се ядоса партньора в далаверите от Кремъл!

    300

    1

    демотиватор

    07.06 2024 в 23:24

    Обещала вече 3, обмисля за 4-та, ама "Германия все още не е взела финалното решение"... А доставките кога, след вземането на решението, де ??!
    Аман от "обмисля", "не изключва", "допуска възможността", "дискутира с партньорите"...
    Води се война с/у Европа и времето е много важно, което не един западен генерал каза и обясни! Отваряйте ги тия складове натовски!
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх