Германия узакони гей браковете, Меркел гласува против

OFFNews 30 юни 2017 в 11:04 6839 3

Бундестагът узакони гей браковете в Германия, 393 депутати гласуваха за, 226 против, а четирима се въздържаха, съобщи Ройтерс.  

Законопроектът, който постановява, че "бракът е сключван между двама души от различен или от един и същи пол", бе подкрепен от долната камара на германския парламент с гласовете на депутатите от три леви партии - социалдемократите, които са по-малкият партньор в управляващата коалиция на канцлера Ангела Меркел, Зелените и Левите. Някои техни колеги от християндемократическия блок на Меркел също гласуваха в подкрепа на мярката, след като тя призова да се гласува по съвест.

Самата канцлерка обаче гласува против, уточнява ДПА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

30.06 2017 в 13:20

Това което не можаха да постигнат с две световни войни и респективно загубите на Германия, ще го постигнат , чрез шепа бюрократи които нямат никаква връзка с главния мозък.
Пълнят си държавата с крайно ислямизирани мюсюлмани, които не търпят нищо западно и демократично, особено много не търпят хомосексуалните и тяхната содомия, което пък е иронично понеже точно тази прослойка от обществото най-много реве да ги приютяват там.
Ако не беше потресаваща истина, щеше да е добър сюжет за британска черна комедия, тип Ало-Ало......

42249

1

Denis Rizanov

30.06 2017 в 11:43

Спокойно.
Ако не следващият, то със сигурност по-следващият канцлер на Германия ще бъде избран по законите на шериата. Тогава нещата ще дойдат на мястото си.