Германия удължава локдауна до 14 февруари

OFFNews 20 януари 2021 в 17:10 1560 0

Снимка pixabay

Германия удължава ограничителните противоепидемични мерки до 14 февруари. Това обяви канцлерът Ангела Меркел след работно заседание с лидерите на 16-те германски провинции, съобщи DW.

Носенето на медицински маски в обществения транспорт и в хранителните магазини е задължително. Също така се препоръчва работодателите да предоставят възможност за работа от вкъщи на своите служители до 15 март. 

Училищата и детските градини остават затворени, както и ресторантите, заведенията за обществено хранене, театрите, музеите и магазините, които не предлагат стоки от първа необходимост. 

Предварително обсъжданите по-строги мерки като въвеждане на вечерен час, ограничаване на придвижванията в определен радиус или граничен контрол спрямо съседните държави не бяха приети.

Броят на заразените с коронавирус през последните дни е намалял, но вирусолозите предупреждават за нови, по-заразни щамове, отбеляза Ройтерс.

"Трябва да действаме", заяви канцлерът, като изтъкна заплахите, които произтичат от мутациите на коронавируса.

За последното денонощие броят на заразените в Германия е нараснал с 15 974 души до общо 2 068 002. Това сочат данните на института за инфекциозни болести "Робърт Кох". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!