Германия подготвя спешна помощ за Индия

OFFNews 25 април 2021 в 17:41 2082 0

Германският канцлер Ангела Меркел заяви в неделя, че нейното правителство подготвя спешна помощ за Индия, тъй като страната се бори с експлозия от новозаразени с COVID-19, предаде Франс прес.

"На хората в Индия искам да изразя съчувствието си относно ужасните страдания, които COVID-19 отново донесе на вашите общности", заяви Меркел в съобщение, споделено в туитър от нейния говорител Щефан Зайберт.

"Борбата срещу пандемията е наша обща борба. Германия е солидарна с Индия и подготвя спешно мисия за подкрепа", допълва тя. 

Междувременно председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че Европейският съюз подготвя бърза помощ за Индия за справяне с нарастващата COVID криза, при която инфекциите и смъртните случаи достигнаха рекордно високи стойности, предаде БНР. 

"Разтревожени сме от епидемиологичната ситуация в Индия. Готови сме да подкрепим страната", написа Фон дер Лайен в Tуитър. Тя добави, че "ЕС обединява ресурси, за да отговори бързо на искането на Индия за помощ чрез механизма на ЕС за гражданска защита".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови