Германия към Русия: Искаме мир. Ако нападнете Украйна, ще има последици

OFFNews 10 февруари 2022 в 21:14 3750 1

Германският канцлер Олаф Шолц предупреди днес Русия, че ще понесе икономически и политически последици, ако нападне Украйна, предаде Ройтерс.

Германия и нейните съюзници са готови на диалог с Москва и искат мир, каза още Шолц на среща в Берлин с лидерите на Литва, Латвия и Естония.

"Залогът в момента e чисто и просто да бъде предотвратена война в Европа. Искаме мир", каза германският канцлер и призова за деескалация на напрежението.

"По-нататъшна военна агресия от страна на Русия срещу Украйна ще има много сериозни политически, икономически и стратегически последици за Русия", предупреди Шолц.

"В същото време ние сме готови за сериозни разговори с Русия, за диалог по въпросите на европейската сигурност", допълни канцлерът.

"В тази критична за всички нас ситуация Русия не бива да подценява нашето единство и решимост като партньори в ЕС и съюзници в НАТО", подчерта германският канцлер, цитиран от Франс прес.

Латвийският премиер Артурс Кришянис Каринш каза на срещата, че Източна Европа ще се нуждае от засилено присъствие на НАТО в обозримо бъдеще, предаде БТА. 

В срещата участваха естонската министър-председателка Кая Калас и литовският президент Гитанас Науседа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки