Генерална репетиция за погребението на Елизабет Втора в Лондон

Километрични опашки от чакащи и сексуални посегателства бележат поредния ден на траур във Великобритания

OFFNews 17 септември 2022 в 17:47 1738 1

генерална репетиция

Снимка БТА/АП

Погребалното шествие ще се състои в понеделник

Стотици военни от британската армия, военновъздушните сили и военноморския флот участваха в генерална репетиция на траурното шествие, което ще завърши с полагането на ковчега на кралица Елизабет Втора в гроба, предаде Асошиейтед прес.

Рано тази сутрин военните се строиха на алеята "Лонг уок“, която води до замъка Уиндзор, и тръгнаха, водени от армейски оркестър.

В понеделник те ще участват в погребалното шествие, обградени от хиляди граждани, които се очаква да посетят Уиндзор, за да кажат последно сбогом на Елизабет Втора.

В Лондон опашката от желаещи да се простят с кралицата, чиито ковчег в момента е изложен за поклонение в сградата на парламента, продължи да се вие и тази нощ, въпреки че температурата в британската столица падна до 6 градуса. Доброволци раздаваха одеяла и чай.

Днес лондонската полиция съобщи, че две жени са станали жертви на сексуални посегателства, докато са чакали на опашка, за да отдадат почит на покойната кралица Елизабет Втора, предаде Ройтерс. Те са били нападнати в градинка, в която е имало и други граждани, дошли на поклонението, а извършителят е задържан и срещу него вече има повдигнати обвинения.

По-късно силите на реда уточниха, че деветнайсет годишен младеж на име Адио Адешине е бил изправен пред Уестминстърския магистратски съд, след като срещу него са били повдигнати две обвинения в нарушение на заповед за предотвратяване на сексуални посегателства.

"Както са видели хората на опашката, полицейските служители са реагирали незабавно и са арестували мъжа", заяви представител на лондонската полиция. Той увери, че силите на реда ще продължат да гарантират сигурността на гражданите, които искат да се сбогуват за последно с Елизабет Втора.

Междувременно хората, дошли да се сбогуват с кралицата, бяха изненадани от Чарлз Трети и синът му, принц Уилям, които се появиха сред множеството, съобщиха световните агенции.

Двамата се ръкуваха и благодариха на хората, чакащи с часове, за да се простят с кралицата, чиито тленни останки са изложени в зала в Уестминстърския дворец. Чарлз бе посрещнат от множеството край моста "Ламбет" с викове "Хип, хип, ура!" и "Бог да пази краля!".

През последните три дни в Лондон се изви опашка от десетки хиляди граждани, желаещи да се простят с британска кралица, чиито тленни останки ще останат в сградата на британския парламент до понеделник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

1

edin slep

17.09 2022 в 18:06

И този е някаква мангуста, в родната му страна жените сигурно са чаршафосани и придружени от мъж от семейството. Ако е без чаршаф и без мъж - значи си го иска и са свикнали да си взимат.

Който иска да се интегрира - добре дошъл. Който не иска - на самолета и към Мангалистан.
 
X

Да помогнем на украинските деца!