Генерал Сирски: Руският окупатор се задъхва при Бахмут, скоро ще се възползваме

OFFNews 23 март 2023 в 13:07 4735 1

Снимка Телеграм / Олександър Сирски

Генералът беше в сряда на фронтовата линия в Бахмут заедно с украинския президент Володимир Зеленски.

Украинската армия смята в близко време да се възползва от умората на руските сили в района на Бахмут, обяви със съобщение в Телеграм командващия на сухопътните войски на ВСУ генерал Олександър Сирски, един от стратезите на защита на Киев при руското нахлуване през февруари 2023.

„Агресорът не се отказва да превземе Бахмут на всяка цена, въпреки загубите в жива сила и техника. Основните сили на Руската федерация в това направление са представителите на ПВК "Вагнер". Без да пестят нищо, те губят значителна сила и се задъхват. Съвсем скоро ще се възползваме от тази възможност, както някога в близост до Киев, Харков, Балаклия и Купянск“, коментира Сирски.

По думите му под непрекъснатия огън на артилерията и авиацията на противника украинските войници на фронта демонстрират нечовешка устойчивост, мъжество и храброст. Генералът споменава по-специално частите от 93-та, 10-та, 57-ма и 5-та бригади, които в момента защитават Украйна в източната част на страната.

Чуждите наблюдатели също забелязават намаляване на темпото на руските атаки в Бахмут, като отдават това на пренасочване на руски сили към други направления, в частност към Купянск.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

1

6екеr4о

23.03 2023 в 14:24

Щом ген. Сирски го е казал, значи блядовете ще бъдат здраво цапардосани някъде другаде!?
А река Бахмутка, таз непреодолима Пърхутка, е оставена за форсиране на Пригожин и неговата шайка главорези, то и без това военното командване на мурзилките отдавна ги е отписало заради голямата уста на Баш Готвача!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки