Генерал Сирски: Напредваме в Бахмут, на места руснаците са в капан

Снайперистът Алфа от групата Призрака на Бахмут свали руски нашественик от 1200 метра разстояние

OFFNews 09 юли 2023 в 12:57 9124 5

Сирски
Генерал-полковник Олександър Сирски (вдясно) е един от най-изявените командири във ВСУ.

Украинските сили са постигнали напредък в Бахмутския участък на фронта, като на места руските нашественици са попаднали в капан.

Настъплението на украинските войници продължава, пише в канала си в Телеграм генерал-полковник Олександър Сирски, командир на Сухопътните войски на ВСУ.

"Бахмутско направление. Имаме успехи, Отбранителните сили продължават да напредват, а врагът е хванат в капан на места", сподели той.

Командирът показа и видеоклип, показващ забележителната работа на снайперист с позивна "Алфа" от групата "Призрака на Бахмут" на отделната президентска бригада "Хетман Богдан Хмелницки".

"...От 1200 метра той унищожи врага с един изстрел. Докато снайперистът работеше, групата беше преследвана от вражески безпилотен самолет, който също успя да свали. Отлична работа", заяви генерал-полковникът.

Както самият "Алфа" разказа, трудността била в това, че сега наоколо имало много шубраци и трябвало да стреля в седнало положение от гледната точка. Снайперистът добави, че при приближаването към позициите групата е била преследвана от вражески дрон. Военнослужещите открили огън по дрона и един от членовете на групата с позивна "Кицони", го свалил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

8

6екеr4о

10.07 2023 в 15:47

Един с позивна "Кицони" свалил мурзилски дрон.

В началото на кървавата инвазия се бе появила информация, че някаква украинска бабуля свалила дрон, като го праснала с буркан кисели краставички, не знам дали историята е истинска, но наистина е и разсмиваща, и вдъхновяваща!

710

7

Д-р Мазникуров

09.07 2023 в 23:28

Борисов, я, викам аз най-добре направо на теб да се "доверим", а :) ? За по-лесно ...

710

5

Д-р Мазникуров

09.07 2023 в 21:31

Важна обява! Пасольството на РоZZийската Пфедерация и "Центъра за Интернет ИZZследвания" организират и приканват своите скъпи щатни и нещатни сътрудници и приятели в Задунайская Губерния - Болгария, да се запишат в ускорени курсове на ниво Магистърска степен, за получаване на диплома и сертификат "Полезен Идиот" :)!!!Побързайте, местата са ограничени! Вече няма да сте обикновени копейки, мурзилки, ватенки и чебурашки, че да ви се присмиват разни нацисти и врагове! Ще се превърнете в уважавани, блестящи АНАЛизатори на обществени процеси и събития, ще усвоитете научни методи за прокарване на прости (и абсурдни) "опорки" от "неутрална" позиция, и за защита и промотиране на много и на разнообразни "алтернативни гледни точки"! Даже ще можете и да прозвеждате такива! За отличниците ще има специален прием, награди и изненади от прекрасния и уважаван проф. МУтрофанова, Пасоль РоZZийской Пфедерации у нас :)!

12078

3

edin slep

09.07 2023 в 14:47

Дано и пробият фронта на юг и да ги изринат до Азовско море.

135

2

Far Rider

09.07 2023 в 13:19

Адмирации на героичните украински войни!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки