Ген. Сирски: Украйна премина към отбранителни операции

OFFNews 14 февруари 2024 в 07:39 8943 2

Олександър Сирски

Снимка БТА/АП

Главнокомандващият украинските въоръжени сили Олександър Сирски

Ситуацията на бойното поле е трудна. Украйна премина от настъпателни към отбранителни операции. Това заяви главнокомандващият въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски  в интервю за германския телевизионен канал "Цен Де Еф" (ZDF)  отбелязва Укринформ.

В традиционното си видеообръщение към нацията украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че ген. Сирски и министърът на отбраната Рустем Умеров са посетили всички горещи точки на фронта.

Фронтовата линия, и по-специално Авдеевка, Купянск и Лиман изискват максимално внимание, максимална подкрепа. Главнокомандващият Сирски и министърът на отбраната Умеров в момента са на терен, на фронта, през целия ден. Днес те посетиха всички горещи точки на фронтовата линия и докладваха за ситуацията. Съществуващите проблеми са в процес на разрешаване: окомплектоване на частите, подсилване, командване и контрол. Ще има подсилване с безпилотни самолети и средства за водене на радиоелектронна война. Командните пунктове също ще бъдат подсилени, каза Зеленски.

В публикация във Фейсбук министърът на отбраната Рустем Умеров обяви, че приоритет в момента е "подобряването на обучение на военните, окомплектоването на бригадите и осигуряването на редовните нужди от въоръжение и техника". Умеров посочи, че той и Сирски са имали "ясен и съдържателен разговор" с генерал Кристофър Каволи, командващ силите на НАТО в Европа, и изпратеният от САЩ генерал-лейтенант Антонио Агуто.

Страните са обсъдили нуждата на Украйна от повече оборудване за радиоелектронна борба, за да могат да се справят с руските безпилотни самолети, както и значението на ротацията на бойците на фронтовата линия, написа Умеров, без да представя подробности.

По-рано премиерът на страната Денис Шмигал заяви, че Украйна е увеличила стократно производството на дронове. Министър-председателят заяви, че целта е развитието на собствена отбранителна индустрия, основана на иновационни технологии. Според него модерните оръжия, които да поразяват противника, са ключ към бъдещата победа на страната.

На първо място говорим за развитието на Клъстер за отбранителни технологии, мащабиране на производството на различните категории дронове, средства за радиоелектронна борба и други активи, необходими за фронта. Страната извърши истинска революция в регулацията по създаване на дронове. Бяха приети 20 закона и подзаконови актове, като благодарение на тях производството се увеличи стократно. Бюрокрацията е премахната и има реална конкуренция между 200 частни компании в сферата на безпилотните летателни апарати, заяви Шмигал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

14.02 2024 в 09:32

А днес сабахлем Големия десантен кораб "Цезарь Куников" на ордата да вземе да потъне край Крим!
Ах, каква трагедия- 'сичките пирати на борда се издавили, сред грохота на взривяващия се боекомплект...
Чакаме новината на български, засега ето:

https://war.obozrevatel.com/sudya-po-vsemu-nikto-ne-spassya-v-gur-raskryili-detali-porazheniya-rossijskogo-bdk-tseza r-kunikov-v-kryimu.htm

12006

1

MikeK

14.02 2024 в 09:11

Тази пролет ще стане интересно. Хиляди дронове жужат над главите на орките. Част от тях се забиват в бронетехниката, както и сега. А друга засича триангуларно цели и подава данните към гаубиците, които стрелят с метър отклонение. Да прибавим в небето ф-16ки държащи самальотчетата на 250км назад. Красота!
 
X

Да помогнем на украинските деца!