Ген. Буданов: Вече си имаме украински Мосад, наши хора са и в кабинета срещу този на Путин

Руснаците вече много пъти се опитваха да ме убият, признава ръководителят на украинското разузнаване

OFFNews 14 юли 2023 в 12:19 9190 3

буданов
Ген. Буданов.

Ръководителят на Главното управление на разузнаването към Министерството на отбраната в Киев генерал Кирил Буданов заяви, че Украйна получава информация и от източници, близки до руския президент Владимир Путин.

В интервю за Ройтерс той призна, че Украйна е загубила информационната война с Русия през 2014 г., но сега самата Русия е в ролята на губещия.

Украинското разузнаване е направило някои изводи след бунта на Пригожин в Русия, за да оцени своя враг. Буданов припомня, че именно неговата служба първа е предупредила за реална заплаха от пълномащабно руско нахлуване.

"Ние разполагаме със собствени източници. Така да се каже, дори и в съседните кабинети (на Путин). Така че обикновено знаем какво се случва", каза той.

Отделно от това журналистите от Ройтерс отбелязват, че принципът на ГУР за елиминиране на враговете наподобява работата на израелската Мосад. Буданов не отрича подобна аналогия.

"Ако питате за известния подход на Мосад (израелска служба за външно разузнаване) за унищожаване на враговете на държавата, то ние сме го правили и ще продължаваме да го правим. Не е необходимо да създаваме нищо, което вече съществува", отговори ръководителят на ГРУ.

В материала се посочва, че вече е имало много неуспешни покушения срещу Буданов. В последния случай атентаторът е бил взривен при опит да взриви автомобил.

Той коментира и опита на руснаците да нанесат удар по централата на ГУР в Киев.

"Това не беше първият им опит. Но както виждате, ние отново сме тук, в основните помещения на тази сграда. Когато бяхте отвън, можехте да видите хора, които се разхождат и работят", добави Буданов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

3

Propaganda

14.07 2023 в 14:11

С радост ще гледам как в близките десетилетия десетки знатни рашиски нацисти ще загиват навсякъде по света. Мосад ще бледнее.

По простата причина, че Украйна ще има за много, много повече да си отмъщава на руССките подчовеци.

-529

2

6екеr4о

14.07 2023 в 14:08

Наистина е хитра лисица Буданов, но според мен заради вродените/придобити комплекси джуджака Пуся ще изпозастреля не само персонала на съседните кабинети, но доста по-голям кръг от прислугата!?

12661

1

cepcem

14.07 2023 в 13:19

Хитра лисица е Буданов.
След това му изказване, параноичният гном ще изпозастреля и прати в Гулаг целия личен състав на съседните му кабинети в бункера.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки